dimarts, 22 de maig del 2012

LLIBRE SAGRAT


Hinduisme:

Els primers llibres de l’Hinduisme foren els Vedes, escrits fa uns 3.000 anys. La paraula “Veda” indica “la saviesa per excel·lència”. Estan formats per quatre col·leccions: el Rig-veda (himnes de les divinitats), el Yajur-veda (fórmules per a sacrificis), el Sama-veda (himnes i melodies) i l’Atharva-veda (oracions rituals).
Posteriorment s’escriviren els Brahmana, les Aranyaka i els Upanixds.



Judaisme:

Els llibres més importants de la religió jueva són: la Torà, la Mixnà, i el Talmud. La Torà està formada pels cinc primers llibres de la bíblia i expliquen des de la creació del món fins a la mort de Moisés, explicant com Moisès i el seu germà van alliberar el poble jueu d’Egipte. També hi ha lleis sobre la justícia social, la llibertat, l’amor, la pau, l’ecologia, el respecte als pares, la igualtat social, etc.
La Mixnà consta de sis parts que aclareixen els punts confosos o incomplets de la Torà. El talmud conté les converses, debats i discussions sobre la Mixnà i la torà.

Cristianisme:

El llibre sagrat del cristianisme és la Bíblia, el qual esta compost per versets i cartes. En el nou testament s’explica la vida de jesús i la dels seus deixebles, està escrit  amb: Arameu , hebreu i grec .



Budisme:

Mai el budisme va tenir un sol llibre, com la Bíblia o l'Alcorà, que tots els creients acceptessin. Però hi ha una immensa col·lecció de sermons i sentències de Buda, així com ensenyaments que se li atribueixen, i tot serà considerat com "Els Tres Cistells de la Saviesa" (Tripitaka).




Islam:

El llibre sagrat de l'islam és l’alcorà. Per als musulmans, aquest llibre conté la paraula d’Al·là, revelada al profeta Mahoma per mitjà de l'àngel Gabriel. Es tracta igualment del primer llibre escrit en àrab.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada